19 d’octubre 2008

Ara que fa cinc anys



Hola muntanyeres i muntanyers:

Hui dia 19, fa cinc anys que una colla d'amics decidírem eixir regularment d'excursió per les nostres muntanyes per tal de compartir el nostre temps d'oci en una activitat que, si bé és cert ens demana un cert esforç físic, resulta gratificant per molts motius: la incertesa de qui vindrà , de qui no, de qui diu que ve i al final s'ho repensa o de quines persones desconegudes ens trobarem al punt d'eixida. També està la plaentera xerradeta mentre que es camina, el compartir viandes durant els moments en que cal recuperar energies, o l'arribada al bar una vegada hem acabat la marxa.

Després de cinc anys, hi ha gent que començà i que encara continua amb regularitat, d'altres començaren i deixaren de vindre, alguns venen esporàdicament, uns altres vingueren alguna vegada i no han tornat, altres han vingut i s'han quedat. També estan els que en aquell moment no vingueren perquè tenien una família diferent a la que tenen hui, i ara no fallen mai o els que venien dins d'una motxilla i ara caminen com el que més.

Pel que fa a les persones, a banda del seu nivell de compromís, també ha estat un lustre de canvis. Des dels que han canviat la seua configuració familiar, als que han augmentat el nombre de membres del nucli familiar, o als que han modificat els seus costums, tot seguint l'evolució del cicle vital dels seus fills i filles

I si ens fixen en alguns detalls, vorem que en cinc anys les coses han canviat que és una barbaritat. En aquella primera excursió cap ni u tenia una camera digital, ara no hi ha ningú amb camera de carret. Les còpies de les fotos que volíem dels demés les encarregaven al fotògraf, després ens les passavem un CD i ara les pengem en la xarxa. També la informació de les activitats es feia en suport paper i ara es troba tot a internet.

En fi, que mirant cap a rere, podem pensar que 5 anys no és res, però també podem pensar com vertiginós és tot, fixant-nos en la quantitat de canvis que es produeixen en un lustre.

I si mirem cap a endavant, espere poder compartir moltes més caminades, muntanyes, paisatges, pujades, baixades, olles i carmanyoles en totes les persones que d'alguna manera seguiu el devenir d'aquesta cibercolla muntanyenca.

He pensat que una bona manera de celebrar aquest aniversari seria tornar a fer la ruta de l'aqüeducte de la "Peña Cortada", així és que us propose punxar ací i que us apunteu a fer una bonica passejada per les terres dels Serrans. El que ja conegueu el paratge el podreu rememorar i als que no el conegueu, de segur que no us defraudarà.

5 Comments:

Anonymous Anònim said...

Cinc anys d'allò. Nosaltres (Andrea, Montse i Toni) estàvem en aquella primera excursió a Xelva. Andrea anava en una motxilla menuda contra el meu pit i Montse va patir tota la caminada per si jo m'esvarava i me n'anava a terra amb la Cutxifrí. No tinc consciència que fóra aquella la primera excursió ni que en aquell moment es fundara una colla, però creieu-me, si ho diu Dani deu ser veritat, perquè és un disc dur amb potes, que -a diferència del seu portàtil ja caducat- no s'espatlla mai. I a diferència de tots els altres, que anem quan podem o volemn. Ell sempre "va". Dani sempre acudeix a les seues convocatòries amb una constància i una tenacitat que em deixen des de fa molt de temps bocabadat. Si no fóra per ell potser cadascú tiraria per un costat, per la muntanya o no, però de manera erràtica. Però ací està Dani per posar ordre.
És un gurú de la sociabilitat. Vos ho dic jo que el tinc d'amic des de fa molts de temps (44 anys) i he anat formant part d'algunes de les seues colles. És un diamant polit, que sempre té cura de les persones que té prop d'ell i que s'estima. I, creieu-me, s'estima a tots els que hem format part alguna volta d'aquest projecte. És una sort que gràcies a la colla muntanyenca atresorem bells records de passejades i xarrades, i que tinguem com a perspectiva segura que les nostres petjades se superposaran en el futur en la terra d'un altre camí de muntanya. Gràcies a Dani sabem que serà així. Nosaltres tres seguirem acudint a les convocatòries muntanyeres quan puguem. I, especialemt, a aquesta passejada d'aniversari, és clar. Per molts anys, Dani. Per molts anys, Colla Muntanyenca.

4:57 p. m., d’octubre 20, 2008  
Anonymous Anònim said...

Ja fa cinc anys. Quina bona idea tingueres Dani; ens animares i convidares a compartir amb tu i Antonyita la vostra afició per la muntanya. Gràcies per la vostra generositat.
Alguns dels que estem des de 2003, esperem continuar, al menys, cinc anys més.
Desitjaria que el proper dia 26 estigueren tots: els permanents, els que venen esporàdicament, els que deixaren de vindre, tots els que s'han incorporant als dos últims anys i ara són el nucli dur de la colla muntanyenca. Una colla viva i que té futur amb tots els xiquets i xiquetes que tenim.

Tonyo i jo no faltarem. Fins al proper dia 26.

8:42 p. m., d’octubre 20, 2008  
Anonymous Anònim said...

!Cinco años¡. Yo solamente quiero daros las gracias a todos y todas: a los del nucleo duro, a los de pirineos, a los que que no son ni de uno ni de otro, a los esporádicos, a los perros/as, a los niños y niñas, a los adolescentes, etc.. y, como no, a la coordinadora y Técnic (verdaderos alma mater) por los buenos o buenísimos momentos que hemos pasado juntos disfrutando de la Amistad y de la Montaña.
Espero que esto continue y dure, dure...... por muchos años.
MOLTES GRACIÈS A TOTHOM.

11:35 p. m., d’octubre 20, 2008  
Anonymous Anònim said...

"Nada de lo que ocurre se borra jamás del todo" y, eso es lo que ocurre. Aquel día lluvioso no pude compartir el mismo espacio y tiempo con vosotros, razón de más para participar en la salida del 26 y poder repetir la foto con todos: los que estábais y los ausentes.
Suscribo todas y cada una de las palabras recogidas en los comentarios excepto las que hacen referencia a que Dani "sempre va".
En el puente del Pilar, hubo una salida de dificultad media, en la que hubo bastantes ausencias sin justificar: del núcleo duro (Dani, Antoñita y Verónica entre otros) y toda la "colla de Pirineos". Supongo que estas ausencias condicionarán la nota final de curso.
Y por último una reflexión en voz alta: "detrás de un buen hombre hay una gran mujer", y esto va por Antoñita y Nuria por si no lo habiáis pillado.
Nos vemos el domingo

11:28 p. m., d’octubre 21, 2008  
Anonymous Anònim said...

Participé del entusiasmo fundacional de la colla,
luego disfruté con la suave frescura de la presencia esporádica,
y ahora, gracias a la distancia por la prolongada ausencia,
puedo daros testimonio del vigor con que se irradia
el afectuoso y entrañable aroma de La Colla Muntanyenca

Felicidades a todos/as por los cinco años
Una abraçada
Francisco

9:11 p. m., d’octubre 23, 2008  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home