20 de gener 2006

Olla Xurra


Hola muntanyeres i muntanyers:

A l'article sobre el possible canvi de dades de l'excursió de Valdelinares, el nostre amic José Vicente fa un comentari en el que, a més de deixar clara la seua total falta de conflictivitat envers el grup, apel·la a les característiques lúdico-muntanyenc-gastronòmiques del nostre grup.

Per això, i pensant en la tercera de les facetes descrites, he pensat que és de veres, que també es pot utilitzar aquesta eina per a difondre entre totes les persones de la colla les receptes de les especialitats que hem tastat i que més ens han agradat a les nostres "correries".

Per exemple, l'olla que fan a la comarca dels Serrans i que vàrem menjar a Xulilla. Així és que he buscat la recepta i us la penge ací per si de cas algú o alguna es troba interessat en provar sort a casa seua.

400 gr. de fesols.
1 botifarra.
1 corbet.
100 gr. de cansalada fresca.
1 ma de porc.
200 gr. de carn de corder.
3 creïlles.
250 gr. de penques (de cardo o bleda).
Oli d’oliva, all, pebre roig, aigua i sal.

1. Deixar a remulla els fesols la nit anterior.
2. Posar a una olla (si fos de fang molt millor) els fesols i quan trenque el bull, afegir la botifarra, la cansalada, el corbet, la ma de porc, la carn de corder i les penques trossejades.
3. Després d’una hora de cocció a foc fluix, afegir les creïlles trossejades i un sofregit d’all i pebre roig.
4. Afegir la sal que demane el plat i coure durant una altra hora a foc fluix.
5. Apagar el foc, deixar reposar i a disfrutar com es veu a la foto.

1 Comments:

Anonymous Anònim said...

Desde luego no tuve la oportunidad de probar "La Olla Xurra", pero tengo la firme intención de hacerla en un día gris, lluvioso y de frio en Viver, y servirla en vajilla de barro, rodeada de gente fantástica como vosotros o por qué no? con vosotros.
Quisiera colgar una foto pero no tengo instrucciones. Me gustaría tenerlas (a quién corresponda).

3:13 p. m., de gener 26, 2006  

Publica un comentari a l'entrada

<< Home