15 de febrer 2011

Olleta de músic

Hola muntanyeres i muntanyers:

La darrera convocatòria, corresponent al mes de gener, va finalitzar davant d'un magnífic plat d'Olleta de Músic, plat tradicional de la comarca de l'Alcoià. Els que vàrem participar vàrem gaudir molt de la degustació, i si no, no més cal contemplar la fotografia que il·lustra aquest article. L'olla ens la menjàrem al restaurant del allotjament rural Masia La Safranera.

He pensat que tal vegada, els que participareu en la convocatòria voldríeu rememorar aquest consistent plat i els que no, tindríeu curiositat. Així és que us penje la recepta, per si algú s'anima a fer-la a casa seua.

Ingredients (6 persones)

  • 500 g de fesols

  • 250 g d'ossos de porc

  • 250 g de cansalada

  • 500 g de botifarra de ceba

  • 3 penques

  • oli

  • safrà

  • sal

  • aigua

Elaboració

Poseu els fesols en remull el dia abans. Poseu-los a bullir en una olla; quan hagin bullit uns minuts, canvieu-los l'aigua. A continuació afegiu-hi els ossos, les carns i les penques.

Quan els fesols siguin cuits, hi afegiu una mica d'oli torrat, les botifarres i uns brins de safrà. Deixeu-ho una estona al foc i serviu-ho.


Si algú s'anima a fer-lo a casa, que comente l'experiència.