09 de febrer 2006

El món perdut de les muntanyes de Foja



Hola muntanyeres i muntanyers:

M'han colpit molt les notícies dels darrers dies sobre l'expedició científica de la Ong Conservation International i de la seua troballa de centenars d'espècies animals i vegetals desconegudes fins ara i d'altres conegudes, però que es pensaven desaparegudes des de fa segles. Pobres animalets, tant bé com estaven sense conèixer als essers humans.

I és que les persones que vivim a un país de PAI's i tenim una mínima consciència conservacionista, se'ns posen els cabells de punta de pensar totes les animalades que es poden fer en un paradís com el que han trobat.

Imagineu quants complexes turístics cabrien en les 300.000 hectàrees que calculen que ocupa la zona de selva inexplorada. Es podrien fer uns magnífics camps de golf, amb parcs temàtics, pistes d'esquí alpí a la vora de la mar, etc. Prèviament, és clar, caldria talar totes eixes noves i molestes plantes i organitzar batudes de caça per a que aquestes bèsties no molestaren al progrés que tot això comportaria a l'humanitat.

Això sí, caldria reservar unes quantes plantes per a decorar els bungalows i uns quants animalets per a engabiar-los i que alegren la vista dels turistes.

Ja estaria bé que els descubridors d'aquest paradís s'oblidaren per sempre d'on està, per tal d'evitar tentacions als especuladors de torn.

Si voleu vore més fotos dels animalets desconeguts, piqueu ací i entrareu en la pàgina de notícies del National Geographic (és molt interessant, s'actualitza a diari i hi han a muntó d'articles amb fotos, vídeos, etc.). També trobareu moltes imatges a webs diverses si busqueu al google.